Odwiedza nas 20 gości oraz 0 użytkowników.

Kucharz

  

Kształcenie w zawodzie kucharz odbywa się w ramach kwalifikacji: sporządzanie potraw i napojów.

  

Zajęcia praktyczne w zakładach pracy: 2 dni w tygodniu w klasach: 1, 2, 3.

 

  Uczniowie nabywają praktyczne umiejętności przygotowywania potraw oraz poznają zasady przechowywania żywności. Zajęcia związane z produkcją gastronomiczną odbywają się w nowocześnie wyposażonych pracowniach gastronomicznych, a praktyki zawodowe uczniowie realizują w restauracjach i karczmach na terenie Podhala.

 

 Możliwość kontynuacji nauki: na kursie, po potwierdzeniu kwalifikacji: organizacja żywienia i usług gastronomicznych oraz uzyskaniu wyktszałcenia średniego  - można zdobyć tytuł technik żywienia i usług gastronomicznych.

 


 




Powered by ZSHT!®.