Odwiedza nas 35 gości oraz 0 użytkowników.

Technik turystki wiejskiej

 

przedmioty rozszerzone: język angielski, biologia

 

 Kształcenie w zawodzie technik hotelarstwa odbywa się w ramach dwóch kwalifikacji:

 

1. Prowadzenie działalności turystycznej na obszarach wiejskich  

2. Prowadzenie gospodarstwa agroturystycznego

 

            Technikum przygotowuje absolwenta do pracy gospodarstwie agroturystycznym, obsługi klienta, również w językach obcych, zarządzania bazą noclegową, sporządzania posiłków, układania jadłospisów dostosowanych do potrzeb gości, a także organizowania i realizacji imprez turystycznych. Uczeń poznaje geografię turystyczną Polski wraz z jej atrakcyjnymi miejscami, prawne podstawy działalności gospodarczej oraz zasady marketingu obowiązujące w agroturystyce. Jest także przygotowany do udzielania informacji turystycznych.

 

            Uczniowie odbywają praktykę zawodową w wymiarze ośmiu tygodni w gospodarstwach agroturystycznych.

 

            Po zdaniu obydwu kwalifikacji absolwent uzyskuje tytuł technik turystyki wiejskiej

 

 

 




Powered by ZSHT!®.