Spotkanie z absolwentem Patrykiem Burnickim
Dnia 19.09.2023 Stowarzyszenie Absolwentów i Sympatyków Hotelarza zorganizowało spotkanie z absolwentem ZSHT Patrykiem Burnickim. Patryk Burnicki, mimo młodego wieku, ma bogate doświadczenie zawodowe obejmujące współpracę ze słynną Magdą Gessler, kierowanie kuchnią w restauracji U Fukiera, po najnowszy projekt From Farm to Fork w Karma House Gościeńczyce.
Uczniowie z klas gastronomicznych mieli fantastyczną okazję poznać ścieżkę zawodową Patryka, jego aktualne działania (między innymi udział w programie telewizyjnym) i zaangażowanie w działalność dobroczynną. Oczywiście nie brakowało pytań zadawanych przez byłych nauczycieli, a także uczniów Hotelarza. W spotkaniu uczestniczyli również Anna Dziadosz, Danuta Gruszczak, wiceprezes SAiSH Sebastian Kucharski i wicedyrektor ZSHT Tomasz Maryja.
Wiceprezes Stowarzyszenia
Sebastian Kucharski