technik hotelarstwa


Przedmioty rozszerzone:
  • - język angielski
  • - geografia

Kwalifikacje:

1. Planowanie i realizacja usług w recepcji
2. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie

Uczniowie poznają zasady przyjmowania i ewidencjonowania rezerwacji dokonywanych przez gości indywidualnych oraz grupy zorganizowane. Uczą się procedur związanych z obsługą gości w recepcji, udzielania informacji turystycznych, oferowania dodatkowych usług zgodnych z ofertą obiektu, rozliczania pobytu. Zaznajamiani są z zasadami utrzymania porządku w jednostkach mieszkalnych oraz odpowiedzialnością materialną za pozostawione mienie przez gości. Przygotowują śniadania dla gości hotelowych oraz uczą się technik nakrywania stołu, przygotowywania sali konsumpcyjnej i podawania potraw. Organizują i rozliczają dodatkowe usługi zgodnie z zamówieniem.

W trakcie nauki uczniowie wykorzystują oprogramowanie komputerowe wspomagające obsługę gości hotelowych. Zajęcia z zakresu przygotowania i ekspedycji śniadań odbywają się w nowocześnie wyposażonych pracowniach gastronomicznych oraz sali obsługi konsumenta.

Po zdaniu egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie, absolwent otrzymuje tutuł technik hotelarstwa

< Maj 2018 >
Po Wt Śr Cz Pi So Ni
  1 2 3 4Dzień wolny od zajęć edukacyjnych cały dzień
Matura pisemna - język polski o 09:00
poziom podstawowy Matura pisemna - język polski o 14:00
poziom rozszerzony
5 6
7Dzień wolny od zajęć edukacyjnych cały dzień
Matura pisemna - matematyka o 09:00
poziom podstawowy
8Dzień wolny od zajęć edukacyjnych cały dzień
Matura pisemna - język angielski o 09:00
poziom podstawowy Matura pisemna - język angielski o 14:00
poziom rozszerzony
9Matura pisemna - matematyka o 09:00
poziom rozszerzony
10Matura pisemna - biologia o 09:00
poziom podstawowy i poziom rozszerzony
11Matura pisemna - WOS o 09:00
poziom podstawowy i rozszerzony Matura pisemna - informatyka o 14:00
poziom podstawowy i rozszerzony
12 13
14Matura pisemna - geografia o 14:00
poziom podstawowy i rozszerzony
15Matura pisemna - język niemiecki o 09:00
poziom podstawowy Matura pisemna - język niemiecki o 14:00
poziom rozszrzony
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Zespół Szkół
Hotelarsko Turystycznych

ul. Partyzantów 1/5
34-500 Zakopane

tel. 18 20 66 846

Numer konta:
59 8821 0009 0000 0003 0065 0002

e-mail: sekretariat@zsht.pl