Wyjście Klasy 4G na Warsztaty Inspiracji Makro – Zespół Szkół Hotelarsko Turystycznych

Menu

  • Szkoła
    • Historia szkoły
      • Stare zdjęcia
      • Zdjęcia mix stare/nowe
    • Nauczyciele
    • Statut
    • Internat
    • Monitoring wizyjny
    • Galeria
    • RODO
    • Procedura antymobingowa
    • Stowarzyszenie Absolwentów i Sympatyków Hotelarza
    • Nasi Partnerzy
  • Technikum nr 2
    • technik hotelarstwa
    • technik organizacji turystyki
    • technik ekonomista
    • technik rachunkowości
    • technik informatyk
    • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Branżowa Szkoła
    • kucharz
    • fryzjer
    • klasy wielozawodowe
  • Aktualności
    • Projekty Unijne
    • Archiwum
    • Kategorie
      • przedmioty humanistyczne
      • przedmioty ścisłe
      • języki obce
      • wf
      • informatyka
      • ekonomia
      • gastronomia
      • hotelarstwo i turystyka
      • akcje charytatywne
      • konkursy
      • przedstawienia
      • wycieczki
      • zespół regionalny
    • Małopolska Chmura Edukacyjna
    • Przetargi
  • Uczeń/Rodzic
    • Matura 2025
    • Egzamin zawodowy
    • Projekty Unijne zrealizowane do roku 2023
    • Standardy Ochrony Małoletnich
    • Dostępność nauczycieli
    • Pedagog
    • Usprawiedliwienie
    • Podręczniki
    • Praktyki
    • Regulamin wycieczek szkolnych
    • Rada Szkoły
    • Katalog książek
    • Sekcja Robotyki
    • Spółdzielnia Uczniowska
    • Szkolny Ośrodek Kariery
  • Office365
  • Aktualności
  • Przedmioty humanistyczne
  • Języki obce
  • Przedmioty ścisłe
  • WF i EDB
  • Informatyka
  • Ekonomia
  • Hotelarstwo i turystyka
  • Gastronomia
  • Edukacja mundurowa
  • Przestawienia
  • Konkursy
  • Akcje charytatywne
  • Wycieczki
  • Zespół regionalny
  • Archiwum

Wyjście Klasy 4G na Warsztaty Inspiracji Makro

W dniu 10 marca 2025 klasa 4G pod opieką Pani Renaty Twardak oraz Pana Rafała Dorociuka odbyła wizytę zawodoznawczą do Krakowa.  Jedna grupa odbyła warsztaty w Akademii Inspiracji Makro – Hot Sushi Atarashi Sushi & O Yatsu – Nowe Sushi & Przekąski. Pod okiem szefa kuchni Pawła Trzaskowskiego (Od 2006 roku związany z najlepszymi restauracjami sushi w Polsce. Od niedawna także trener kulinarny, swoją pasją do kuchni i gotowania dzieli się jako Sushi Chef Paweł Trzaskowski. Finalista Mistrzostw Świata Sushi, World Sushi Cup Japan 2017, finalista Polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. Seminarzysta kliku Certyfikatów World Sushi Skills Institute i All Japan Sushi Association. Posiada ,,czarny pas‘’sushi, Certyfikat Kuro-obi zdobyty w Tokyo. Łączy tradycyjną szkołę Edomae ze współczesnymi trendami kulinarnymi) uczniowie zapoznali się ze sposobem przygotowania ryżu do sushi, narzędziami i przyborami do przygotowania sushi na ciepło, wyborem ryb, owoców morza, foie gras i metodami ich obróbki, głównymi i dodatkowymi składnikami do sushi oraz technikami przygotowania i krojenia. Menu pokazowe obejmowało: Taco nori, Nigiri, Beji Zuski, Gyu niku oraz Crispy rise. Grupa druga odwiedziła Krakowską Manufakturę Czekolady, w której to uczestnicy zapoznali się z podstawami teoretycznymi uprawy kakowca i sposobem przerobu ziaren oraz o rodzajach czekolady i sposobie jej temperowania. Część praktyczną wypełniły warsztaty z podstawowych technik obróbki plastycznej czekolady, wykonania i zdobienia pralin.

  • Aktualności
  • Przedmioty humanistyczne
  • Języki obce
  • Przedmioty ścisłe
  • WF i EDB
  • Informatyka
  • Ekonomia
  • Hotelarstwo i turystyka
  • Gastronomia
  • Edukacja mundurowa
  • Przestawienia
  • Konkursy
  • Akcje charytatywne
  • Wycieczki
  • Zespół regionalny
  • Archiwum


Deklaracja dostępności

RODO

Zespół Szkół
Hotelarsko Turystycznych

ul. Partyzantów 1/5
34-500 Zakopane

tel. 18 20 66 846

NUMER KONTA - SZKOŁA:
59 8821 0009 0000 0003 0065 0002

NUMER KONTA - FUNDUSZ RADY SZKOŁY:
87 1600 1042 1843 9812 5000 0001

e-mail: sekretariat@zsht.pl