A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Z górskiego Zakopanego, prosto na słoneczne wybrzeże – uczniowie z ZSHT w Zakopanem w Maladze – Zespół Szkół Hotelarsko Turystycznych

Menu

  • Szkoła
    • Historia szkoły
      • Stare zdjęcia
      • Zdjęcia mix stare/nowe
    • Nauczyciele
    • Dostępność nauczycieli
    • Plan lekcji
    • Do pobrania
    • Statut
    • Internat
    • Ogłoszenia pedagoga
      • Godziny pracy pedagoga szkolnego
      • Ważne telefony i adresy
    • Katalog książek
    • Monitoring wizyjny
    • Egzamin zawodowy
    • Matura 2023 – Formuła 2015
    • Matura 2024 – Formuła 2023
    • Regulamin wycieczek szkolnych
    • Galeria
  • Technikum nr 2
    • technik hotelarstwa
    • technik organizacji turystyki
    • technik ekonomista
    • technik informatyk
    • technik żywienia i usług gastronomicznych
    • Praktyki
  • Branżowa Szkoła
    • kucharz
    • fryzjer
    • klasy wielozawodowe
  • Aktualności
    • Archiwum
    • Kategorie
      • przedmioty humanistyczne
      • przedmioty ścisłe
      • języki obce
      • wf
      • informatyka
      • ekonomia
      • gastronomia
      • hotelarstwo i turystyka
      • akcje charytatywne
      • konkursy
      • przedstawienia
      • wycieczki
      • zespół regionalny
    • Małopolska Chmura Edukacyjna
    • Ankieta
    • Kalendarz
    • Ewaluacja
    • Przetargi
  • Organizacje
    • Rada Szkoły
    • Stowarzyszenie Absolwentów i Sympatyków Hotelarza
    • Sekcja Robotyki
    • Biblioteka Szkolna
    • Spółdzielnia Uczniowska
    • Szkolny Ośrodek Kariery
    • Nasi Partnerzy
  • RODO
    • Klauzule dla rodziców
    • Klauzula dla pracowników
  • E-mail
  • E-dziennik
  • Office365

Z górskiego Zakopanego, prosto na słoneczne wybrzeże – uczniowie z ZSHT w Zakopanem w Maladze

 

Szesnastu uczniów, trzech nauczyciel, jeden dyrektor …czyli projekt EUROPEJSKIE STAŻE ZAWODOWE DLA UCZNIÓW I NAUCZYCIELI HOTELARZA. To już trzeci i ostatni tydzień, młodzieży z Zespołu Szkół Hotelarsko Turystycznych w Zakopanem, w Maladze. Ich przygoda z hiszpańską kuchnią i turystyką niestety powoli dobiega końca.
Sześciu uczniów z gastronomii przez trzy tygodnie poznawało tajniki hiszpańskiej kuchni.
Owoce morza, paella, tortilla de patatas, to tylko niektóre dania i przepisy, które udało im się poznać. Pozostałe osoby pracowały w agencjach turystycznych, gdzie mieli codzienny kontakt z międzynarodowym klientem. Mogli zwiedzać wszystkie zakamarki Malagi, po której poruszali się segwey´ami. Także praca w hiszpańskich hotelach pokazała im różnice między polskim a śródziemnomorskim sposobie pracy.


W ubiegłym tygodniu odbyła się także wizyta monitorującą, dyrektor szkoły Pan Zdzisław Krozel osobiście odwiedził naszą firmę jak i miejsca, w których uczniowie odbywają praktyki. Wszędzie spotkaliśmy się z pochlebnymi i pozytywnymi komentarzami. Uczniowie chwaleni są za pracowitość, zaangażowanie i uśmiech.
A poza tym? W czasie wolnym nie próżnują! Zwiedzili już Granadę, muzeum mody i automobili w Maladze, stare miasto, museum Thyssen i spędzili godziny na słoneczych plażach Malagi.
Mam nadzieję, że nie zapomnicie Waszej hiszpańskiej przygody i niedługo znów nas odwiedzicie w Tribeka training lab. To dla nas prawdziwą radość gościć tak uśmiechniętych i radosnych uczniów.

Magdalena Pieczarka

 

 

Projekt realizowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój (PO WER) w ramach projektu „Międzynarodowa mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego”.

 

 

 

 

Adrian Zając gastronomia,hotelarstwo i turystyka,wycieczki 5 marca 20205 marca 2020
  • ← Koronawirus – jak zapobiegać zakażeniu
  • Narodowy Dzień Pamięci „Żołnierzy Wyklętych” →

Deklaracja dostępności

RODO

Zespół Szkół
Hotelarsko Turystycznych

ul. Partyzantów 1/5
34-500 Zakopane

tel. 18 20 66 846

NUMER KONTA - SZKOŁA:
59 8821 0009 0000 0003 0065 0002

NUMER KONTA - FUNDUSZ RADY SZKOŁY:
87 1600 1042 1843 9812 5000 0001

e-mail: sekretariat@zsht.pl